Rengöra tvättmaskin 2


Vi har en 7 kg´s tvättmaskin som går friskt kan jag säga. Ibland och då menar jag IBLAND, typ en gång om året brukar jag köra en rengöring av maskinen för den blir ganska äcklig efter ett tag. Med rengöring menar jag inuti, filter och tvättmedelsfack gör jag rent ganska ofta.

Jag kör min rengöring enligt föjande:

En ren maskin är A och O
Det är lika viktigt att hålla maskinen i trim som att tvätta rätt. Lämna inte tvättade plagg i tvättmaskinen. De börjar snabbt lukta illa och måste tvättas om. Rengör tvättmaskinen några gånger per år. Avlagringar av kalk och fett byggs upp bakom maskinens trumma. Dessa kan börja mögla, lossna och skapa fläckar på plaggen.

Gör så här:

 • Köp vanlig citronsyra, som finns i bakhyllan i din livsmedelsbutik.
 • Lägg 2-3 msk citronsyra i tvättmaskinens doseringsfack och kör en tom
  maskin på 90°
 • Färdigt! Glöm inte rengöra filtret med jämna mellanrum, annars tvättar
  maskinen sämre.

Texten kommer från Grumme

 

Brukar du göra ren din maskin och hur gör du i så fall? Några bra tips?


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Rengöra tvättmaskin

 • katta

  Måste man rengöra maskinen???? 😉
  Jag är usel. Patrik brukar skälla på mig. Han är bäst på städning & tvättning.
  Tack för tipset Ewis. Nu ska jag hem och glänsa….

 • Ulrica

  Eh…nu fick jag dåligt samvete… Göra rent tvättmaskinen?
  Har noterat citronsyra på min inköpslista nu, tack för tipset!
  I e.m ska maskinen göras ren o fin! 😛