Bröstrekonstruktion


Om man som jag gjort en masektomi på grund av bröstcancer blir man erbjuden att göra en bröstrekonstruktion. I våras var jag och träffade plastikkirurgen och fick information kring de olika alternativ som finns.

Här i Gävleborg vill dom ogärna göra en rekonstruktion innan det gått 2 år p.g.a att återfallsrisken är som störst första två åren så därför fick jag en ny tid nu före jul. I början av januari har det faktiskt gått 2 år, helt sjukt.

Efter en del funderande och velande har jag i alla fall bestämt mig för att operera in en expanderprotes. Den sätts in under bröstmuskeln och fylls på varannan vecka med koksalt tills huden vidgats så mycket så dom kan byta ut expandern mot ett implantat.

Läkaren är helt övertygad om att det kommer bli jättebra så det får vi hoppas. Dock funkar det inte på alla som blivit strålad och skulle det inte funka så fortsätter jag med min protes som jag har nu.

Så här ser en fylld expander ut, en sån som jag kommer att operera in om ca 3 månader.

HÄR kan du läsa om dippdag i min Story.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.