Linas kvällsbok – asgarv

Idag åkte Malin och jag till tandregleringen i stan. Malin ska få tandställning och idag var första besöket. Vi åkte lite tidigare så vi skulle hinna in på bibblan, Malin ville låna Linas kvällsbok. Den handlar om Lina som är 15 år och bor i Rödköping (Dödköping…), hon hatar att vara okysst (hon funderar till och med på att kyssa sin minderåriga kusin, snacka om panik) och berättar inte för någon att hennes älsklingsrätt är kåldolmar det är inte coolt (bara det att man lägger värsta rökarna av kål gör ju att det erkännandet går bort). Bästa vänner vet hon inte riktigt om hon har (vill de vara med henne bara för att hon är fulare och dummare än de?), och kärlek vet hon inte ett piss om när höstterminen i nian börjar. Men det här blir året då ALLT händer (lite väl mycket kanske…).

Besöket på tandregleringen skulle ta 1,5 timme så jag satte mig i väntrummet och läste Malins lånade bok.

Jag läser och kommer till kapitlet som handlar om 4 tjejer som sägs ha gjort DET. Följande är ett utdrag ur boken.

Dom hade gjort det bara. Malin hade inte varit särskilt upphetsad sa hon, så det var visst lite svårt, med kondomen och allt sånt. Men det gick! Och det gick jättefort. Skönt tyckte Malin. Att det gick fort alltså. Sedan fick Freddie panik, för han visste inte var han skulle göra av kondomen. För det har man ju hört, att kondomer inte spolas ner ordentligt i toaletten, utan kan komma upp igen. Pinsamt!

Så när Malin skulle cykla hem fick hon en sån där liten fryspåse med sig. En fryspåse med en Black Jack i. När hon cyklade förbi lilla radhusskogen blundade hon och slängde fryspåskondomen i ett dike. Malin ber inte ofta till Gud, men då bad hon att ingen skulle ha sett henne.

Där sitter jag i det lilla väntrummet med 8 andra och känner hur jag börjar fnissa, till slut kan jag inte hålla mig utan börjar asgarva. Jag tittar upp från boken och ser hur alla tittar på mig och småflinar. -Ursäkta, säger jag men boken är så himla rolig. Tårarna rann och jag hade SÅ svårt att sluta skratta. Ha! Ha!

Jag läste vidare….

Lillis bor vid sjön, i en jättestor enplansvilla. I vitt tegel. Det ser ut som om Barbie och Ken skulle kunna hålla till där. De har betonghjortar i trädgården, och en rosa plastflamingo! Ser helt sjukt ut. En fucking flamingo i Dödköping!

Då var det färdigt igen, ASFLABB!

Det kan inte bara var jag som tycker det här är roligt, eller har jag taskig humor?!?!
Nu måste jag ju läsa klart hela boken 😛

2 reaktioner på ”Linas kvällsbok – asgarv”

  1. Jag tycker det låter sanslöst roligt och skulle precis som du skrattat så tårarna rann, då spelar det ingen roll var man är….På bussen, hos tandläkarn eller frissan. Senast grät jag så tårarna rann när jag satt med färg i håret och min käre frisör undrade hur det var fatt…”Det är så sorgligt” lyckades jag hulka fram.
    Synd bara att det går alldeles för fort att läsa ut bra böcker.
    Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *