Svalglambå

Anton opererade sin gom för snart 2 år sedan och jag har glömt bort vad det medicinska ordet för hans ”fel” heter. Är det någon som kommer ihåg??? Anton pratade väldigt nasalt och opererades för svalglambå vilket innebär att man tar vävnad från bakväggen i svalget för att förlänga gomen.

Idag satt Malin och lyste med en ficklampa ner i Antons hals och utbrister högt och ljudligt

-Anton har nån grej som sticker upp i halsen, ska man ha det?

-Öh, va? Nej, men får jag titta.

Jag tittade och mycket riktigt såg man typ en grej som satt liksom längst bakom tungan. Har aldrig sett det förut, jag tittade igen och då var den helt plötsligt borta?!? Tittade igen och då var den där.

Inte vet jag om det är hans inopererade lambå vi såg. Jag försökte knäppa kort men det blev inte bra.

När Anton äter horklar han liksom efter var och varannan tugga, ungefär som det fastnar i halsen på honom. Har han en sån där ”grej” sitter där så förstår jag att han gör så.

Jag var ju tvungen att fråga honom om det känns konstigt på nåt sätt och här kommer hans svar:

-Bara när jag cyklar i skogen….

Malin och jag kunde inte hålla oss för skratt 😀

Jag måste ringa akademiska imorgon och fråga om man ska kunna se den.

Anton blev filmad för TV3 – Sjukhuset, missade du programmet kan du se det HÄR 
Sök på sjukhuset – program 13 – säsong 2 – 20 feb 2008

4 reaktioner på ”Svalglambå”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *