Sticka

Det är långt mellan gångerna men jag brukar sticka enkla mössor eller halsdukar.

Förra året stickade jag Åre-mössan till Malin och Alfons. Anton ville oxå ha en så jag åkte förbi Garnet men naturligtvis hade dom inte Milanogarn hemma. Jag såg en Brynäs-mössa som var riktigt cool.

Garnet ser ut så här och heter passande Klubbgarn

Jag köpte det med förhoppningen om att Anton skulle gilla det. Det första han frågade när han kom innanför dörren och såg att jag stickade var: -Vad gör du?   -En mössa till dig, svarar jag. -Men jag vill ha en SVART mössa, den där är ju RÖD! När han såg hela nystanet blev han nöjd och ser fram emot att mössan ska bli klar.

Jag la upp mina maskor och började sticka 3 räta, 3 aviga. Det såg jättekonstigt ut, inte alls som den fina mössan på Garnet 😕 Jag har en förmåga att tappa bort mig och ser inte skillnad på om jag stickat en rät eller avig….. ringde mamma och hon kunde inte heller förstå att jag inte ser skillnad. Jag googlade lite för att hitta en bild på hur maskorna ser ut. Jag hittade bilder och insåg att jag stickade den aviga maskan helt fel. Ha, ha, 😀 Typiskt mig! Inte så konstigt att jag inte kunde se skillnad på maskorna. Nu har jag i alla fall kommit igång så ni får väl se när mössan är klar.

2 reaktioner på ”Sticka”

  1. du är duktig du 😉 min Anna står annars till förfogande hon är jätteduktig på stickning, måste hon ha ärvt från mamma hahaha

  2. Känslan att starta en ny stickning är underbar, men det är inte många jag avslutat, om jag ska vara ärlig.
    Jag har en halv topp ligger, började för två år sen och snart är också den här sommaren över….
    Lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *