Punton

Git sålde sin Camry och behövde en ny bil. Igår kväll följde jag henne till Järbo för att titta på en Fiat Punto. Herregud, hur kan någon vilja bo i Järbo? Vilken himla håla… ICA stänger kl 18.

Vi tog oss i alla fall dit och det slutade med ett bilköp, bilen var faktiskt ganska händig trots att den heter Punto, Ha Ha, vi har lite roligt åt namnet Punto. Problem uppstod när vi insåg att det inte fanns någon automat att ta ut pengar i så vi fick åka till Sandviken. Väl där blev maxuttaget överskridet så Git fick inte ut tillräckligt med pengar men vi lyckades lösa det ändå. Vi tankade och åkte hem mot kära Valbo där det finns både köpcentra och uttagsautomater 😛

När jag passerade köpis slog jag Git en signal på mobben och frågade hur det gick med Punton. Bara bra fick jag till svar och sen hör jag världens dunk och Git börjar prata lätt hysteriskt och osammanhängande med mig. Ta det lugnt, säger jag och frågar var hon är, säger till henne att stanna där så vänder jag och åker tillbaka.

Hon stod med sin lilla turkosgröna Punto på Köpis jättestora tomma parkering. På förarsidans dörr är det en jättestor buckla! Nånting har alltså sprungit rätt in i sidan på hennes bil. Herrgud, tänk om det var en människa! Git hade inte en aning om vad det var för hon såg ingenting.

Vi funderade lite på om vi skulle åka tillbaka och titta men då skulle vi få åka till Forsbacka och vända för att ta oss förbi där igen. Det slutade med att vi ringde polisen och förklarade vad som hänt. Människan som svarade ville få det till att det skulle vara en grävling, men eftersom bucklan var i höjd med handtaget så skulle grävlingen i så fall ha hoppat. Jag har mycker svårt att tro att grävlingar hoppar. Vi frågade om vi kunde åka förbi och titta men eftersom Riks80 är så trafikerad fick vi absolut inte göra det utan dom skulle skicka en polisbil som kan köra med blåljus på.

När vi satt där på parkeringen och väntade på polisen började vi helt plötsligt fnissa så där hysteriskt. Det var egentligen inte kul men ändå skrattade vi. Den satans Punton! En sån sak händer bara inte…..

Jag lämnade Git när polisen kom, klockan hade hunnit bli ganska mycket.

Poliserna konstaterade att det var ett rådjur som sprungit rätt in i sidan på bilen för det satt lite hår kvar vid handtaget. Dom skickade ut en jägare för att söka upp den stackarn. Vi måste i alla fall säga att det var tur i oturen. Det handlade om sekunder…. hellre i sidan än framifrån…..

Den orange tärningen fick hon på köpet 🙂

0 reaktioner på ”Punton”

  1. ja men herregud jag säger bara PUNTON, men nu sitter det en orange tärning o en lila rattmuff, hur häftig som helst passar nog att vara lite krockskadad då :)))))

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *