Walnuts

Efteratt ha läst att valnötter ska vara så himla nyttigt bad jag Tecka köpa det. Bra att ha om jag skulle bli sugen på nåt gott liksom. Han kommer då hem med väldens största påse vilket inte var så otippat.

Igår kväll när ”alla” andra åt popcorn, choklad och gud vet vad så öppnade jag påsen och tog en näve. Det må vara nyttigt men fy vad äckliga dom är. Jag ångrar att jag inte sa cashewnötter, dom är åtminstone goda. 20274

Valnötter
Valnötsträdet växer vilt i Turkiet, Grekland, Iran, Transkaukasien och Himalaya, men odlas mest i mellersta och södra Europa. Trädet kan klara sig så högt upp som till mellersta Sverige, men då hinner inte frukterna mogna.
Valnöten är en äkta stenfrukt och är därför allergen. Den innehåller extremt hög halt fleromättat fett, ca 60%. Valnöten anses av många som den allra nyttigaste nöten, den innehåller Omega 3 fettsyror, vilka är bra för hjärtat. Fettet i valnötterna är till största delen det nyttiga enkel- och fleromättade fettet och de innehåller även en rad olika livsviktiga vitaminer och mineraler, så som E-vitamin, B6-vitamin och magnesium.

2 reaktioner på ”Walnuts”

  1. Det är ju jättegott! Vi äter det till frukostyoghurten varje dag och sen tar jag en näve om jag är sugen på nåt. Du har nog inte ätit serbiska nötter ännu?!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.