Kristi himmelsfärds dag…

är en röd dag i almanackan eller som Anton säger: Man kan säga att det är söndag.

Jag hade ingen aning om varför vi ”firar” Kristi himmelsfärds dag och varför den är röd men jag är skitglad att vi får vara lediga 🙂

Jag kände dock att jag borde veta vad dagen ”betyder” och med god hjälp av Wikipedia fick jag reda på följande

Kristi himmelsfärds dag, är en kyrklig högtidsdag, och en helgdag i den svenska almanackan, som infaller 39 dagar (40:e dagen) efter påskdagen. Den firas som den dag då Jesus enligt Bibeln lämnade jorden och fördes upp till himlen. Helgdagen infaller alltid på en torsdag, vilket gör den följande fredagen till en klämdag som möjliggör för många att få en långhelg med ledighet.

Jag är så okristlig som man kan bli så det var väl inte så konstigt att jag inte lagt detta på minnet men nu vet jag 😉

1 reaktion på ”Kristi himmelsfärds dag…”

  1. God morgon vännen!
    Kan också fylla på din allmänbildning med den upplysningen att det även är Folknykterhetens dag, idag! Men men, jag å´du som många andra i vårat avlånga land ser dagen som en ledig dag helt enkelt!
    Så ha en bra dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.