Vidrigt!! 2


Halv 8 ringde klockan på min andra lediga dag, upp och iväg till tandläkaren.

Jag fick göra tusen rörelser åt alla håll och kanter med käken. Tandläkaren såg på tänderna att jag gnisslar en hel del. Hon föreslog en hård bettskena som endast kostar 3200 kr. Tro inte att den ingick i frisktandvården 🙁 Jag slipper i alla fall betala för undersökningstiderna.

Jag fick göra en massa tandavtryck, både i nån form av silkon och den vidrigt, äckliga, gröna geggan. Jag höll på att spy, fy det var verkligen hemskt.

Dom fyller en stålform överfull med grön gegga och stoppar in i munnen. Den ska sitta i till geggan stelnat. Andas! Andas genom näsan! Jag kände hur ulkningen kom och tårarna rann. Det kändes som flera evigheter och av ren reflex spottade jag ut äcklet innan det stelnat. Jag var tvungen, förlåt!

Nytt försök och denna gång i nederkäken. Det gick riktigt bra, kände bara lätt illamående.

Så var det dags för överkäken igen och jag bad henne att inte stoppa in hela näven för att hålla kvar den medans den stelnade. Jag andades och andades och precis när hon ska ta ut den kände jag ulkningarna kom. Fick nästan panik! När dom tar ut den smackar det till och det känns som om alla tänder följer med ut. Ingen skön känsla kan jag säga men nu är det gjort och om 2 veckor ska jag tillbaka för att hämta skenan.

Jag fick oxå några käkövningar för att träna musklerna att slappna av

 

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Vidrigt!!