Nytt försök

Sporthelgen var inte över trots alla matcher i lördags. Igår var det hockeymatch i Skutskär med Anton som målvakt.

Vad säger man? Dom vann med 23-2 och Anton fick typ inget skott på sig. Efter matchen körde dom straffar så han fick ca 15 straffskott på sig i alla fall. Lycka 😀 Han fick lägga en straff själv med målvaktklubba men sköt utanför.

Det roligaste var ändå….

Jag såg hur Skutskärs målvakt pratade med Anton på isen under straffarna så jag frågade honom vad han sagt. Han frågade vad jag hette och jag svarade Anton. Så sa han att ditt lag äger. Så sa han Ge järnet nu Adam! Då sa jag att jag heter Anton och då sa han ja just ja, jag glömde. Hi, Hi

Så himla gulligt, jag menar där har han stått och förlorat matchen så stort och är ändå så glad. Dom är för härliga!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Jag gillar inte när mina ljudböcker tar slut, allra helst när dom är bra. Jättesvårt att hitta nya bra och komma in i dom. Jag började lyssna på Denise Rudbergs – Ett litet snedsprång men gav upp för jag tyckte uppläsaren var så tråkig. Nu gör jag ett nytt försök…..

Elegant crime kallar Denise Rudberg sin nya genre. Det är kriminalhistorier i överklassmiljö, med tjusiga middagar, designkläder och lätt uttråkade hemmafruar på vift i Djursholm. Miljön känns igen från hennes tidigare böcker, och den rymmer allt som behövs för att skapa en spännande historia – makt, pengar, flärd och dekadens.

Marianne Jidhoff, 55, är nybliven änka. Hennes make Hans Larson, riksåklagare, var vid sin död en hyllad man, en rättvisans trogna tjänare. Men han var inte lika trogen sin hustru som han var trogen rättvisan. Marianne fanns trots detta vid hans sida in i det sista. Precis som hon alltid gjort. Själv utbildad åklagare, födde hon i stället tre barn och blev en god representativ hustru. Först när barnen blivit betydligt äldre tog hon en tjänst som åklagarsekreterare. Efter Hans död blir Marianne övertalad att återvända till åklagarmyndigheten. Man har problem med läckor, och Olle Lundqvist, chefsåklagare, behöver någon med stor erfarenhet, någon han kan lita på. Marianne beslutar sig efter ett par sömnlösa nätter för att återigen börja arbeta.

En finansman, Christopher Turin, blir mördad utanför sin våning på Narvavägen i Stockholm. Marianne Jidhoff får tillsammans med den luttrade och erfarna kriminalkommissarien Torsten Ehn ta sig an fallet. Med sig har de också kriminalassistenten Augustin Madrid, en vacker och begåvad yngling som visar sig ha mycket mer att tillföra utredningen än man i förstone kan tro. En fascinerande trio som vi kommer att få möta också i kommande böcker. Brottet visar sig ha kopplingar till en märklig och sluten verksamhet som drivs i det tysta. En verksamhet dit bara de som är beredda att betala dyrt för sig har tillträde och får leva ut sina allra hemligaste fantasier.

Detta är upptakten till den första i en svit kriminalromaner med överklasskvinnan Marianne Jidhoff och människorna omkring henne i centrum. Denise Rudberg är ganska ensam på plan när det gäller att skildra livet och flärden i den här världen. Det är stilfullt, elegant och spännande.

1 reaktion på ”Nytt försök”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *