Men Hjälp!!!

Det är jullov jag vet – men är det jobbigt med matten så får man träna fast det är lov.

 

Ekvationer

Hur lätt är det när man inte kan själv och inte kan hjälpa dottern som inte kan???

Är det nån vänlig själ som är duktig på ekvationer och kan förklara detta tal.

Svaret vet vi men hur sjutton kommer man fram till det?

6x-x=30

Hjälp! Hjälp! Hjälp!

 

5 reaktioner på ”Men Hjälp!!!”

 1. Det verkar vara väldigt många som gillar ditt inlägg men ingen som kan hjälpa dig… Och som du redan vet så är jag också en av dom som inte kan 8)

 2. Jag la ut länken på FB och fick hjälp där. Helt otroligt att man ska vara jordens mattegeni för att kunna hjälpa till. Även om jag många gånger kan så vet jag inte hur jag ska förklara och lära ut. Nu vet du vad du har att vänta dig med Viggo 😉

 3. Ewa, kom hit ska jag förklara. Ekvationer är lätt när man fattar hur de hänger ihop. Kul är det oxå kan jag lova. Titta över. Kan inte jag kan garanterat DAvid. För det första ställ upp talen alltid under varandra. = tecknet på samma ställe. Det första ni gör att att få x ensam på en sida.

  SVaret: 6x-x = 30 ( du tar helt enkelt att räknar ut 6x-x)
  5x = 30
  5x/5 = 30/5 ( för att få x ensamt måste du dela båda sidorna med 5)
  x = 6

  PUss

 4. hejsan!
  Hittade hit pga mitt träningsintresse och fann till min gäldje en matteuppgift:)
  Såg att ni fått hjälp, men maila bara om det är något mer:)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.