Tryckvågsbehandling

Inatt har jag vaknat flera gånger och haft ont i armbågen. Det blir verkligen bara värre så idag ringde jag Hälsocentralen och blev hänvisad till Rehab. Jag fick en akuttid redan på eftermiddagen.

Jag var helt övertygad om att en nerv låg i kläm men det var inte så. 

Sjukgymnasten klämde och kände och konstaterade att det är golfarmbåge. Jag fick en tryckvågsbehandling som bara tog några minuter men det var inga sköna minuter. Det gjorde riktigt ont hela tiden. Jag ska tillbaka redan på måndag för en till behandling.

Han tyckte att jag skulle göra nåt annat på jobbet. Hmm, ja jag kan köra pekfingervalsen med vänster hand (som jag gör nu) men det tar sån tid. Lätt när man är högerhänt 😕 Jag känner mig handikappad men vi ska testa det här och blir det inte bättre skickar han mig vidare till läkare. Jag är nog helt enkelt tvungen att ändra arbetssätt. Jag använder rollermouse men ska faktiskt byta till vanlig mus. Min handled är konstant vriden till vänster och normalt sett så brukar musanvändare ha ont på utsidan av armbågen men mitt onda sitter på insidan.

 

2 reaktioner på ”Tryckvågsbehandling”

  1. Hm, så då är musarm inte samma som tennisarmbåge? Ibland undrar jag om jag fått musarm, hemma och på jobbet blir det mus, ingen rollermus. Kan få brännande smärta längs armbågen typ…kan inte riktigt urskilja var det kommer ifrån. Känns som det börjar uppe i nacken och går neråt längs armen.

    Men alltså om man skulle ha en rollermus så kan man få problem av det med?…jösses vad gör man då liksom, säger upp sig och byter inriktning helt och hållet. 8)

  2. Jag tror musarm, tennisarmbåge, golfarmbåge är ungefär samma sak. Problemen kommer av ensidiga rörelser. Jag har länge haft besvär av nacke och axel men med tiden har det gått ner i armågen. Jättetrist! Byta inriktning har jag varit inne på men till vad? Det är ju det här jag kan 😛

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *