Neurografi undersökning

Idag var det dags att testa hastigheten på nerverna i armen. På kallelsen stod det att undersökningen skulle ta ca 1 timme och den gjorde verkligen det.

När jag kom fick jag ett papper med 4 gubbar på. Vid respektive gubbe stod det Smärta – Känselnedsättning – Kraftnedsättning och nåt mer som jag inte kommer ihåg. Jag fick i alla fall rita och peka ut var jag upplever att besvären sitter.

Jag fick sätta mig på en brits med armarna på armstöd och sen började hon sätta små metallplattor som hon kopplade ström till. Det pirrade, stack, fingrarna hoppade, armarna hoppade och det var väldigt oskönt. Hon hade ett måttband och mätte mellan vissa punkter på armarna.

Det kom upp en massa kurvor på skärmen som inte sa mig ett dugg. När höger arm var klar gjorde hon samma sak på vänster.

Sköterskan fick naturligtvis inte säga nåt om resultatet trots att hon säkert skulle kunna säga exakt hur det var men nu ska provet skickas till Uppsala där en specialist ska göra en bedömning. Svar kommer om 1-2 veckor så nu är det bara att vänta.

Förresten….. det första jag fick göra var att mäta min längd. Jag har ALLTID trott att jag är 1,63 men jag är 1,64 😀 Åtminstone enligt den där mätaren så nästa gång jag skaffar nytt pass ska det stå: Längd 164 cm

1 reaktion på ”Neurografi undersökning”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *