Likvärdig skola med hög kvalitet

I september 2011 fick Barn & Ungdom i uppdrag av barn- och ungdomsnämnden att ”återkomma med underlag, förslag på konkreta åtgärder och prioriteringar för dessa för att skapa en likvärdig skola och för att öka kvaliteten totalt i Barn & Ungdom”.  Målet är en trygg skola med god kvalitet, samordnat stöd och hög kompetens där alla elever når målen.

Idag var det samrådsmöte på Sofiedalskolan och jag var där.

Kände mig något felplacerad då typ 98% av deltagarna var där enbart för att diskutera en nedläggning av Alborga skola.

Jag hade inte tolkat att poängen med mötet var att diskutera en ev. nedläggning och det var nog inte tanken från politikernas sida heller.

Nu kan jag tycka att dom plumpigt skrivit att möjliga förändringar för Valbo rektorsområde är att stänga Alborga Skola. Undrar vad dom tänkt vinna på det? Alborgas elever har 100% som uppnår målen i svenska och matematik. Bättre kan det liksom inte bli.

Fördelen med en kommunal skola är närheten och den försvinner om dom nu skulle besluta att lägga ner den.

Jag hade hellre sett att man diskuterat högstadiet, det är oftast där det fungerar mindre bra. Bra lärare är ett måste. En lärare kan vara hur kunnig som helst men världens sämsta att lära ut. Hur många gånger har man inte varit på kurs med en kass kursledare. Man orkar inte lyssna, det blir ointressant och man lär sig ingenting. Det är precis samma sak i skolan.

Jag tror det är där kommunen måste satsa. Skicka alla lärare på kurs i presentationsteknik. Få eleverna att tycka att det är intressant så dom vill lära sig.

Fi faen asså, man kanske skulle bli politiker  😉

 

 

 

1 reaktion på ”Likvärdig skola med hög kvalitet”

  1. Å så intressant, skolan är ett intressant och angeläget ämne att diskutera, planera och förhålla sig till. Ofta fokuseras det i debatter av olika slag på att skolor får ”vara kvar” där dom är….och så glömmer vi att om vi kanske kan spara en slant genom att ”slå ihop” skolor och göra det möjligt att förändringar till det bättre….som tex att kompetensutveckla och därmed uppmuntra lärare. Lärarna är och förblir barnens viktigaste faktor föra framgång i både lärande och trivsel, inte om skolan är röd eller vit, stor eller liten, nära eller långt bort….Och ja….bli politiker Ewa, jag det är säkert riktigt roligt ;D

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.