Tolkningsfråga

Idag var det dags för handledarutbildningen. Kommer ut från jobbet, kastar mig i bilen, vrider om nyckeln. Tror du bilen startar?

Men åh, varför just nu när jag har bråttom  😕

Jag är totalt kass på bilar men inser att det måste vara batteriet. Ringer Tex som lovar att komma på en gång. Jag hade ju bråttom, skulle vara på utbildning 20 minuter senare.

Så kommer min arbetskompis Putte som en räddande ängel med startkablar. Ringer Tex som slipper åka. På med startkablarna och bilen startar på ett kick. Iväg hem och hämtar pengar, stänger inte av bilen. Med andan i halsen sprang jag in några minuter sent. Pust!

Handledarutbildningen var så där. Man kan läsa sig till allt på nätet idag och jag tycker inte den var värd 350 spänn men OK, alla kanske inte läser som jag gör och hur ska dom kunna avgöra vem som kan och inte.

Det enda jag blev glatt upplyst om var att utbildningen gäller hela livet. Jag då som läser allt har minsann läst att den bara räcker i 5 år. Grubblande satt jag och störde mig på att jag läst fel och väl hemma var jag tvungen att kolla. Jag frågade verkligen flera gånger om det verkligen var så.

Den här texten kommer från Körkortsportalen

och den här texten kommer från Handledarutbildning

Jäkligt luddigt kan jag säga, kan man inte skriva klart och tydligt vad som gäller?

Det är tydligen så att för mig som handledare gäller den livet ut men för eleven gäller den i 5 år. Är det bara jag som tolkar fel?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *