Lokal Slinga

Anton måste ha växt hur mycket som helst över sommaren. Han skulle ha jeans på sig när dom gick på Brynäsmatchen i tisdags. Jag fick säga  till honom att hasa ner brallorna lite för dom var verkligen i kortaste laget.

Nu har jag inhandlat nya så han slipper vänta högvatten  😛

Övningskörde lite med Malin och hon fick följa skyltarna Lokal Slinga. Lokal Slinga vilken urkorkad vägledning. Vad ska den vara bra för? Ett område runt centrum….. finns väl inga andra städer som har så? Eller?

vägmärke

 

Lokal slinga är i Gävle den yttre centrumtangerande ringled som utgörs av Staketgatan, Västra vägen, Parkvägen, Kaserngatan, Södra Fältskärsgatan och Norra Fältskärsgatan.

Den lokala slingan har god tillgänglighet från det regionala och nationella vägnätet (till exempel E16, riksväg 76 och E4), liksom till målpunkter inom slingan som till exempelparkeringshus.

Korsningen mellan Norra Fältskärsgatan och Staketgatan är en fullständigt planskild trafikplats; övriga korsningar är plankorsningar samt i tre fall delvis planskilda.

Den yttre centrumtangerande ringleden började inrättas under 1960-talet och var tänkt att kompletteras med en inre centrumtangerande ringled, vilken aldrig genomfördes med undantag för två kvarter av Stora Esplanadgatan mellan Nygatan och Staketgatan samt några gatubreddningar på Kaplansgatan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *