Kan bli så irriterad

Idag fick vi ett brev från Sjukresor Gävleborg. Jag blir så irriterad.

Jag kan börja så här – När Anton fick ont i vaden för ex antal år sedan blev han till slut remitterad till Sophiahemmet i Stockholm. Jag är så nöjd över att ortopeden i Gävle skickade oss vidare till specialist då de ansåg att dom inte kunde göra nåt här.

Anton är helt bra i vaden så operationen var verkligen lyckad.

Anton fick sjukersättning från sin försäkring men vad det gäller ersättning för resor ska de i första hand gå via sjukresor i det landsting man bor.

Vi har åkt till Stockholm fram och tillbaka 4 gånger. Det är inte skitmycket pengar men det är å andra sidan inte vårt fel att Anton inte kunde behandlas här i Gävle. Vi betalar skatt i Sverige.

Jag skickade intyg och kvitton från alla besök och sökte ersättning för 4 resor Valbo-Stockholm-Valbo.

AVSLAG!!!

Enligt deras sjuka regler skulle vi ha åkt sjukresebuss om det fanns (det fanns inte) eller kollektivtrafik. Men alltså hur stelbent kan man vara???

Tåget + tunnelbana + buss skulle kosta mycket mer fram och tillbaka än vad dom betalar ut i milersättning. Det skulle dessutom ta mycket längre tid att ta sig från A till B.

OK för 3 besök men att en nyopererad 12-åring som mår riktigt illa efter narkosen ska hoppa på kryckor till buss/tunnelbana till tåget och sen buss hem från tåget och hoppa från bussen till bostaden. Normalt, skitnormalt?!?!?!?

Vi skulle ha fått ersättning om läkaren intygat att han MÅSTE åka bil av medicinska skäl och det är det väl kanske inte, ett medicinskt skäl alltså. Det är inget måste att åka bil och de finns de som inte har bil och inte har nåt annat alternativ än att åka kollektivtrafik. På vårt intyg står att Anton måste ha en ledsagare och det var ju burrigt att en av oss föräldrar får följa med  😀

Dessutom har inte Stockholms landsting några speciella sjukreseräkningar, det finns nog bara i vårt stela landsting.

Det som stör mig är regeln i sig. Varför kan man inte ha valfrihet och i detta fall skulle valet vara mycket billigare.

Ibland kan man undra vad det är för puckon som sitter och bestämmer. Ni kan ju gå in och läsa ALLA regler dom har på sin hemsida. Kan inte vara många som orkar med att söka ersättning därifrån.

Sånt här stör jag mig på. Argghh! Dessutom fick jag inte informationen förrän resorna redan var genomförda men jag kanske har missat nåt  😮

sjukresor gävleborg

 

1 reaktion på ”Kan bli så irriterad”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *