Älskade Silviakaka

Innan mina tjejer kom fick Malin smaka på min kaka. Skulle den smaka bedrövligt skulle jag hinna svepa ihop en vanlig sockerkaka. Malin tog en bit och utbrast

Men Fy, mamma den här kan du inte bjuda på, den smakar jättekonstigt

Men va??? Är du allvarlig?

Hon skojade bara, hon tyckte den var jättegod. Det tyckte vi alla och därför måste jag bjuda på detta recept som kommer från Tidningen Hembakat. Jag bytte ut kokosen mot strössel. Mums!

Silviakaka

12–14 bitar

En älskad klassiker som ibland beskrivs som ljusa kärleksmums.

2 ägg
1 ½ dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
2 dl vetemjöl

Glasyr
75 g smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Garnering
riven kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.

2. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, vatten och vetemjöl. Blanda ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad springform, 22–24 centimeter i diameter.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Låt den kallna i formen.

5. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt strösocker och vaniljsocker. Blanda ordentligt så att sockerkristallerna smälter. Blanda sist ner äggulan och blanda tills smeten tjocknar och svalnar.

6. Bred ut glasyren på kakan och strö över kokos. Ställ kakan kallt en stund och låt glasyren stelna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *