Innan mina tjejer kom fick Malin smaka på min kaka. Skulle den smaka bedrövligt skulle jag hinna svepa ihop en vanlig sockerkaka. Malin tog en bit och utbrast
Men Fy, mamma den här kan du inte bjuda på, den smakar jättekonstigt
Men va??? Är du allvarlig?
Hon skojade bara, hon tyckte den var jättegod. Det tyckte vi alla och därför måste jag bjuda på detta recept som kommer från Tidningen Hembakat. Jag bytte ut kokosen mot strössel. Mums!
Silviakaka
12–14 bitar
En älskad klassiker som ibland beskrivs som ljusa kärleksmums.
2 ägg
1 ½ dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
2 dl vetemjöl
Glasyr
75 g smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Garnering
riven kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
2. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, vatten och vetemjöl. Blanda ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i en smord och bröad springform, 22–24 centimeter i diameter.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Låt den kallna i formen.
5. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt strösocker och vaniljsocker. Blanda ordentligt så att sockerkristallerna smälter. Blanda sist ner äggulan och blanda tills smeten tjocknar och svalnar.
6. Bred ut glasyren på kakan och strö över kokos. Ställ kakan kallt en stund och låt glasyren stelna.