Lägg en lök i strumpan

Tex var riktigt risig förra veckan. Ont i skallen, snorig och hostig. Säkert feber också men han åt Alvedon hela tiden så vem vet. På torsdagen var han riktigt less. Han hade läst att man skulle stoppa lök i strumporna och när jag kom ner på fredag morgon låg en halvskuren lök kvar på diskbänken.

Framåt lunch pratade jag med honom och han lät så mycket piggare en dagen före.

Ja det måste vara löken!

Hett tips! Lägg en skiva lök i strumporna när du ska sova om du känner dig risig. Jag börjar tro att det funkar.

Nu är inte jag risig men man kan känna sig så här 😋

Risig

Reflexologiker har kommit till slutsatsen att det finns omkring 7000 nervtrådar i fötterna, och alla leder till olika ställen i kroppen. De kan gå till bröstet, huvudet, öronen, magen och så vidare.

Eftersom lök har så otroliga effekter på kroppen, är de väldigt bra att använda om man känner sig lite sjuk. Lök är nämligen både antiinflammatoriskt, antibiotiskt, bakteriedödande och virushämmande.

Om du lägger en skivad lök intill dessa nervtrådar i fötterna, kommer de därför att hjälpa till att läka inflammationer och virus i din kropp. Löken kommer även att döda bakterier och hjälpa till att rena blodet. Bara skiva en gul eller röd lök, lägg i strumpan och gå och lägg dig. Det kommer verka medan du sover.

Dessutom hjälper löken att frigöra toxiner från kroppen, speciellt levern. Metoden har använts sedan 1500-talet, framför allt i österländsk medicin – men många använder metoden även idag och kan svära på att det fungerar.

Värt att prova nästa gång kanske?

lök

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.