Kulturpoäng i Berlin

Har sovit som en prinsessa  i natt. Här är det inga stenhårda Scandicsängar. Vaknade av mig själv strax före åtta. Dusch och ut på byn för frukost.

Från gårdagens gråmulna till dagens blå himmel. Underbart skönt! Jaha, och vilket håll ska vi åt idag?

Första stopp Jüdisches Museum. En härlig promenad men vi insåg ganska snabbt att vi var för varmt klädda.

Säkerhetsgenomgång och inträde 8 EUR. Jag hade verkligen sett fram emot detta men nej det här var faktiskt inte så mycket att hurra över. Alldeles för mycket läsa, läsa, läsa…. vi tröttnade ganska fort 😋

Vi traskade vidare mot Checkpoint Charlie som var den mest kända av övergångarna mellan Öst- och Västberlin under kalla kriget.

och här har vi en bit av Berlinmuren

å då traskar vi vidare en söndag, en söndag och vi går förbi Mall of Berlin, en söndag och det är SÖNDAGSSTÄNGT!

Stelenfeld – monument till minne av alla de judar som mördades under andra världskriget då Hitler regerade i Tyskland.

Brandenburg Tor och Reichstag där Hitler flera gånger höll tal och övertygade folk om att han var rätt man för att leda landet. Jäkla dåre!

Med några stopp för fika och lunch gick vi hem till hotellet för en välbehövlig vila. Tydligen kom det en regnskur då och vilken tur att det lättade tills vi skulle ut på kvällsaktivitet.

Undrar var vi ska nu?! 😂

Vi har nog gått förbi varenda pub/restaurang/fik som finns i närheten runt oss men INGEN visar kvällens hockeymatch. Vi gick slokande tillbaka till hotellet och hittade världens finaste bar med massor av TV-apparater 😜

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *