Vilket sjukt system!

I måndags fick Malin jätteont i ena örat. I tisdags var hon till HC och fick penicillin för öroninflammation. I onsdags fick hon ont i andra örat. I torsdags borde det kännas bättre men det gjorde det inte.

I går hade hon ännu mer ont och mådde inte alls bra. Gick till HC igen (för att slippa problem över helgen) läkaren tyckte att det såg lite bättre ut och det borde gå över utan att byta penicillin och skickade hem henne med värktabletter. 

Idag gjorde det riktigt ont och hon kände att nåt inte var bra. Öm runt hela öronen och ut mot käken. Ringde 1177, berättade sin historia och blev hänvisad till akuten.

Hon ringde mamma och ville ha sällskap och självklart följde mamma med.

In på akuten och tog en nummerlapp, väntade ca 30-40 minuter för att anmäla sig, drog sin historia och blev hänvisad till familjeläkarjouren ingång 15.

In i väntrummet och blev hänvisad in på ett undersökningsrum där hon tog tempen. Vänta på läkare, fick dra historien ännu en gång. Läkaren tittade i öronen, halsen , klämde och kände. En sköterska tog ett stick i fingret. Vänta på svar, läkaren kom in och berättade att hon har örongångsinflammation. Fick örondroppar utskrivna och nu borde det bli bra på ett par dagar. 

Det hela tog drygt 2 timmar. VAD SKULLE VI TILL AKUTEN OCH GÖRA???

Helt sjukt system!! Jag förstår verkligen inte vem som bestämmer och varför man inte kan hitta ett effektivare sätt att arbeta?!? Fattar väl vem som helst att vi skulle till familjeläkarjouren. Det skulle människan på 1777 kunnat boka in från början.

Malin tyckte att ”roligare kan man ju ha en lördag”

Jag sa ”ja roligare kan man ju ha en lördag men å andra sidan fick vi några timmar tillsammans bara du och jag” 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.