Operation – masektomi

Så var dagen D här – OPERATIONSDAGEN

Har sovit så där i natt men ändå inte dåligt, vaknat några gånger men snabbt somnat om. 

Strax före 6 ringde klockan och jag klev upp direkt för att få dricka lite vatten (max 2 tim före op), gick ner i duschen för att tvätta både hår och kropp med hibiscrub. Det gjorde jag även igår kväll innan jag kröp ner i renbäddad säng. Kroppen känns som sandpapper och håret som svinto 😖

Var så jäkla torr i munnen, kunde knappt svälja och fick inte dricka så jag stoppade in ett tuggummi för att få lite saliv i munnen. Kom på att jag kanske inte fick tugga tuggummi före op så efter 4 tuggor spottade jag ut det igen.

Väl på operation fick jag checka in mig (Tex var med) och sen blev jag visad in på ett rum. Bytte om till universums fulaste trosor, rock och strumpor med tillhörande plasttossor. Fick svara på en del frågor, typ om jag duschat, hade några tandproteser m.m. innan läkaren kom in och ritade lite på bröstet. Han skrev även hejsan ovanför 😊.

Sen kom narkosen och hämtade mig och jag fick säga hej då till Tex. Blev inrullade i ett gigantiskt operationsrum som var fullkomligt iskallt. Fick lägga mig på operationsbritsen och fick ett uppvärmt täcke på mig. Så Skönt!

De satte EKG-plattor, ett flygplan i handen, sprutade in lite medicament och sen fick jag andas in syrgas och sömnmedel.

I det här läget opereras jag i ca 50 minuter

Vaknar med ett ryck inne på operation och kommer ihåg att jag flyttar över till den andra sängen. Sen kommer jag inte ihåg mer förrän jag vaknar på uppvakningsavdelningen.

Lika törstig och torr i munnen som innan jag sövdes men nu fick jag minsann dricka vatten 💪

Slumrade lite till och från innan jag fick granatäpplesaft, kaffe och en smörgås. Gick på toa, läkaren kom och pratade lite och sen kom en fysioterapeut som talade om vilka övningar jag ska göra med start redan idag 😮.

Skickade SMS till Tex och meddelade att han kunde börja tänka på att hämta mig och strax därefter kom han (ca 13)

Han tyckte jag såg jättepigg ut, nästan så han tittade konstigt 😍 han hade nog förväntat sig att se ett vrak. 

Så här såg jag ut och här låg jag på uppvak.

Väl hemma la jag mig på soffan, måste vila trots att jag inte tyckte att jag hade nåt jättebehov av det. Var tvungen att äta lite kinapuffar i väntan på mat för jag blev så hungrig. 

Malin och Tobbe kom förbi ❤ behövs inga ord 💗

Visade Malin och Tobbe hur det ser ut, båda tyckte det såg lite läskigt ut.

Med BH och skumgummitutt ser man ut som vanligt. Det är lite svullet men det kommer att bli helt platt och ärret går liksom tvärs över. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *