Det här med försäkringar

Jag är av den åsikten att OM man har försäkringar och betalar en massa pengar för dessa då SKA man anmäla och få ut de försäkringspengar man faktiskt har rätt till.

De allra flesta försäkrar bilar, barn, hus, hem och djur upp till öronen men glömmer ofta bort sig själv som vuxen. Alla har säkert en olycksfallsförsäkring men sällan en sjukförsäkring. 

Jag har en liv, sjuk- och olycksfallsförsäkring. Har däremot ett väldigt lågt försäkringsbelopp (339 000 kr) men det har jag själv valt en gång i tiden.

För min del i denna skitsjukdom kommer jag att få ca 55 000 kr. Det är flera delar men den största delen är själva händelsen att jag fått bröstcancer (10% av försäkringsbeloppet). Den näst största delen är förlust av organ (5% av försäkringsbeloppet). Får även en engångssumma för sjukskrivning längre än 30 dagar och några hundralappar per dag för operationsdagarna.

Just nu känns ju pengar som en riktig skitsak 🙄 men jag tackar inte nej till dom. Förhoppningsvis kan jag göra nåt kul när den här behandlingsperioden är över.

Se över era försäkringar och anmäl när det händer nåt, både sjukdom och olycksfall. Det är upp till försäkringsbolaget att bedöma om man har rätt till ersättning eller inte. Om man inte anmäler sina ”skador” finns det ingen anledning att betala för försäkringarna. 

Jag vet att det är bökigt och svårt att förstå men försäkringsbolaget ställer alla frågor så det är bara att svara.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.