Utflykt och rosfeber?

Trots att Milla och jag dragit åt svångremmen för shopping så åkte vi till Thuns idag. En trevlig utflykt tycker vi och helt tomhänta kom vi inte hem men vi handlade heller inte en massa onödigt. 

Jag blev tydligen kvar i Almunge 😂

Igår kväll var jag alldeles svullen, illröd och varm i huden på överarmen. Jättekonstigt men jag smörjde på lite cortison och tänkte att det skulle försvinna under natten. Det gjorde det inte och idag var jag mer svullen 😏

När vi kom hem från Thuns var jag tvungen att googla och rosfeber är vanligt när man tagit bort lymfkörtlar. Hade jag feber? Ja men bara 37,5 

Jag ringde 1177 som sa att det måste kollas så jag måste åka till akuten. Om man har rosfeber och det inte behandlas kan man få blodförgiftning och det är liksom inte alls så bra. Ja rent av farligt faktiskt så jag tyckte inte jag kunde vänta till måndag så jag åkte snällt till akuten. 

Väl där fick jag ta en nummerlapp och vänta.

Ca 45 minuter senare kom jag in på sköterskeexpeditionen och visade upp min arm. Dom bokade en tid på familjeläkarjouren 21:20. Allvarligt? 6 timmar senare? Ja, ja, hem och vänta och sen tillbaka. 

Jag skulle kunna skriva en hel bok om hur sjukt systemet är. Hur ineffektivt dom jobbar och hur man skulle kunna förbättra flödet i vården men jag skiter i det. Blir bara så jäkla irriterad på hur det är. Det är inte fel på vården, det är fel på systemet.

På familjeläkarjouren blev jag inkallad på ett rum 21:20 av en sköterska som informerade om att det var lite väntetider……

21:50 tröttnade jag och var tvungen att fråga hur lång väntetid dom hade. Gick typ 1 minut så rasslade det till i dörren så står läkaren där och säger  -Du ville träffa mig…  – Öh, ja men alltså. – Jag kommer till dig när det är din tur. – Jaha, och när är det min tur då? Jag hade tid tjugo över – Tjugo över vad? – Tjugo över 9

Så rasslar han ut och 1 minut senare kommer han tillbaka och då var det tydligen min tur 🙃

Sänkan var inte för hög och nu hade jag ingen feber men han ritade runt det röda området på armen och gjorde klart för mig att om jag skulle få frossa eller feber måste jag åka direkt.

Lymfsystemet har uppgiften att transportera ut baciller från kroppen och eftersom jag inte har några körtlar kvar under högerarmen så funkar inte flödet riktigt som det ska. Det blev väl trafikstockning i armen idag 🙄

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.