Bortglömd

Malin avslutade träningslägret på Åland med att vrida om foten så det knakade. Inte alltid lätt att veta om den ”bara” är stukad eller om det är en fraktur. Den är/var svullen och mörk runt fotknölen och in mot mitten av smalbenet. Inte så där typiskt utseende för en stukning och hon kan inte stödja på foten eller vicka på tårna.

Vi fick i alla fall en tid på familjeläkarjouren där allt gick hur snabbt och smidigt som helst. Läkaren kunde mest bara konstatera att den skulle röntgas så vi fick en remiss och åkte vidare till sjukhuset.

Vi plingade på jourklockan gick in och lämnade remissen till en sköterska som bad oss sitta ner.  Vi var helt solo så det borde gå fort…tänkte jag. Oj så fel jag hade!

När vi väntat en timme och ingen människa syntes till började jag känna mig lätt irriterad. Jag gick runt HELA avdelningen och såg inte en levande varelse.

Jag gick till ingången, öppnade dörren och tänkte jag skulle ringa på jourklockan igen men klockan satt så långt bort och dörren ville åka igen fortare än att jag hann ta det där extrasteget för att nå klockan. Jag flängde fram och tillbaka men lyckades inget vidare. Inte vet jag om dom hade en filmkamera nånstans för det gick på 3 röda från att jag stod där hoppandes fram och tillbaka i dörren tills det började röra sig i korridoren. Jag rusade ner till receptionen igen och människan frågar hur vi kom in 😮

Jag: -Ja men vi har väntat här i en timme!

Människan: -Vi har inte släppt in nån, hur kom ni in, vem har släppt in er?

Jag och Malin i kör: –DU släppte in oss för en timme sen!

Då såg människan helt förvirrad ut och började bluddra en massa om att hon måste ha fått nåt annat att göra så hon glömde. Hon hittade inte på remissen heller för den hade hon lagt ifrån sig nånstans.

Så gick det helt plötsligt med en jäkla fart, in, ut, vänta, klart, ingen fraktur.

Det var väl skönt men hon ska ha foten lindad och hoppa på kryckkäppar (som läkaren sa) tills hon kan gå på den utan att det gör svinont. Hon har ont i händerna och är redan less så dom åker nog snart.

————————————————————————-

Gitmåndag – Vi blev bjuden på grillat som vi åt ute i det sköna vädret. Ungarna kacklade värre än värst och vi skrattade. Vi såg Total BlackOut, så himla kul. Tänk att man kan skratta så mycket åt folk som är rädda 🙂

2 reaktioner på ”Bortglömd”

  1. Ana-Marija Spajic

    Å herregud! Glömde hon bara bort er! Vilken tur att det gick så fort sen, det var nog för att ni inte skulle bli förbannade.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.