Double crush syndrome

Läkaren ringde mig om röntgensvaret och det var nån mjukdelsförändring men inte onormalt. Jaha! Hon tyckte jag skulle äta voltaren i typ 2 månader och återkomma om det inte var bättre.

Det kändes INTE bra. Jag vill gärna ha svar på om, varför och hur och det fick jag inte. Känns som att man bara skjuter problemet framför sig. Någon, jag kommer inte ihåg vem tipsade mig om Doktor Hector Lerner. Jag googlade och kom fram till att han är smärtläkare på Bomhus HC. Jag ringde dit och berättade om mina besvär och tro det eller ej så fick jag en tid där igår. Ibland ska man ha tur.

Vilken fantastisk man. Han lyssnade på vad jag sa, klämde, kände, knäckte och frågade tusen frågor. Han tror att jag har ett Double crush syndrome.

”Double crush syndrome” innebär att om en nerv är irriterad på en nivå blir den känsligare för irritation på andra nivåer. Om man t ex har ett problem i nacken som irriterar nerverna som går från nacken ned i armen behövs endast en mindre störning i handen eller i armbågen för att symtom ska uppstår där också.

Det kanske inte är så konstigt att ingen behandling har funkat tidigare och min känsla av att problemet i lillfingret hänger ihop med armbågen var alltså inte så fel. I mitt fall är det ulnarisnerven som kläms.

Han gav mig en spruta i axeln och armbågen. Den i armbågen gjorde så satans svinaont så jag trodde jag skulle svimma. Som tur var överlevde jag 😛

Han ska beställa svaret från nervtestet och jag ska träffa honom igen den 12/9. Jag har verkligen stora förhoppningar om att det här ska lösa sig nu.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *