Trollegater

Måndag igen, Anton & jag har tittat på Familjen Annorlunda. Det är faktiskt riktigt roligt att se hur dom lever. Ju mer jag tittar desto mer övertygad blir jag över att jag gjort rätt beslut i att bara ha 2 barn. Tur att vi alla är olika  🙂

I vilket fall som helst så besökte en av familjerna Trollegater.

I Trollegater finns ett antal urbergsgrottor. Den längsta är en U-formad gång med en totallängd på drygt 140 meter (inklusive sidogångar) och ett djup på drygt 5 meter. Utöver den finns ytterligare ett antal grottor av olika längd och djup, sex av dem brukar anses möjliga att besöka för allmänheten.

Trollegatergrottorna, vilka tillhör Sveriges största urbergsgrottor, har i likhet med den 8 km västerut belägna Solltorpsgrottan bildats genom att berget spruckit av spänningar i samband med att inlandsisen drog sig tillbaka.

Enligt folksägnen från förr bodde det troll i den största av grottorna.

Vidrigt jag skulle ALDRIG krypa in där. Anton skulle galant kunna göra det och tur är väl det med tanke på att han ska på magnetröntgen på onsdag. Där får man inte att cellskräck.

Värst är i alla fall mamma. Värsta cellskräcken där, hon kunde inte ens ha armen gipsad när hon bröt den  😕

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *