Bästa ridläraren

Efter att Lena och jag följde med Ida på sin ridning för nån månad sedan bestämde vi oss för att vi också skulle prova på att rida.

Varken Lena eller jag har ridit tidigare. Jag har väl suttit på en häst men jag tycker mest att dom är stora och farliga.

Nu fanns liksom ingen återvändo. Hästen var hög, jag den var jättestor, nästan gigantisk. Ida var jätteduktig och visade precis hur jag skulle göra när jag skulle upp på hästen. Jag svingade mig upp och jag tror jag sträckte ljumsken 😋

I början var det jättejobbigt, jag var skitskraj och blev alldeles svettig. Ida fick inte lämna mig en tum, jag kände mig otroligt trygg med henne vid min sida. Min häst hette Konjak och den var lite slö så jag skulle smacka på den i sidorna (kommer inte ihåg vad det hette) samtidig som jag skulle göra ett ljud (kommer inte ihåg det heller). Det var svårt och jag fick ont i arslet.

Ida förklarade att jag spänner mig. Jo, det kan jag lova.

Jag har både skrittat och travat (tror jag) eller var det galopp. Vet inte men jag har gjort det och jag är skitstolt att jag övervann mig själv och faktiskt gjorde det.

Jag ledde hästen in i stallet och jag borstade den nästan helt själv.

Om jag kommer att göra om det? Nja, både Lena och jag var ganska nöjd efter en timme. Kanske gör vi om det nästa år 😀

Ridning

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.