Feja sig svettig

Idag har vi fått nya spisen inkopplad. Gud vad fin den är (undrar hur länge?).

Jag gjorde ren alla plåtar och brände in ugnen precis som man ska enligt instruktionsboken 😋

Med fin spis såg ju allt annat helruttet ut och speciellt spiskåpan. Hur kunde vi välja en kåpa i rostfritt??? Det var ju bara att kavla upp ärmarna och börja skura.

Jag blir aldrig nöjd när jag gör ren den. Jag har t.o.m lyckats repa ytan i mina försök att göra den fin. Hur mycket jag än fejar och torkar blir den flammig och ful. Likaså idag – jag googlar – testar – funkar inte – googlar – testar – funkar inte….. Fattar ni vad många husmorstips som INTE funkar.

Så hittade jag ett annat tips – Fläckborttagningssvamp. En sån hade jag naturligtvis i mina gömmor. Den FUNKADE, det blev rent, blankt och fint på både kakel och kåpa. Jag blev nöjd! Har jag nog inte varit på alla 12 år den suttit där.

flackborttagningssvamp

Tog mig flera timmar att städa en yta på ca 3 m². Orkar inte mer nu, får ta resten en annan dag.

Säg att det blänker 😀

koket

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.