Portvakten

Idag hade jag tid på Nukluärmedicin (eller vad det nu hette) för att få en injektion av nåt radioaktivt ämne för att söka upp första lymfkörteln i armhålan, den s.k. portvakten. Detta för att kirurgerna imorgon ska kunna ta ett prov av portvakten för analys.

 Både Tex och mamma erbjöd sig att följa med som sällskap men jag tyckte inte det behövdes. Väl där fick jag först sprutan i tutten (strax under bröstvårtan) och sen fick jag vänta i 1 1/2 timme på bildavläsning.

När jag satt där i väntrummet ångrade jag att jag inte hade nån med mig, kände tårarna kom så jag var tvungen att gå iväg en sväng. Har insett att när jag inte vet hur saker och ting går till då blir det jobbigt och jag blir stressad. Jag vill ha full koll för då känns det tryggt. 

Bildavläsningen var en stor röntgen som jag fick ligga i med armarna ovanför huvudet i typ en kvart. Hade jag inte en aning om innan jag väl var där 😱

Det gick i alla fall hur bra som helst och nu känns det mycket bättre. Man lär sig och får insikter varje dag!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.