Tyngdtäcke

När Malin fyllde förra året fick hon ett tyngdtäcke av oss. Jag passade på att testa det några nätter innan hon fick det. Då tyckte jag att det var jäkligt varmt men termostaten i kroppen var ju katastrof då så allt var ju varmt 😛

Min smartwatch säger att jag har för lite djupsömn och för lite djupsömn är avgörande för att man ska vakna upp med mer ork och energi. Hmm… inte undra på att jag är som ett slakt på morgonen då 🤣

Både hjärna och kropp får ny kraft under djupsömnen. Det är nämligen under djupsömnen som hjärnan rensas på avfallsämnen, och vävnaden reparerar sig själv efter en dag full av utmaningar. Bland utsöndras tillväxthormoner, som stimulerar reparationen av de celler som har tagit skada under dagens lopp. Djupsömnen är därför avgörande för att du ska vakna upp med mer energi och ork.

Det är också under djupsömnen som du bearbetar dagens intryck och lagrar information i minnet. Kommer du inte ner tillräckligt mycket i djupsömn, kommer det också att påverka din inlärning, reaktionstid och koncentrationsförmåga negativt. Till toppen

Nu har mamma köpt ett täcke och säger att hon sover JÄTTEBRA så jag blev tvungen att beställa ett jag också. Återstår att se om sömnen blir bättre, återkommer i den frågan 😊

HÄR kan du läsa om Picclineskydd i min Story.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.